неделя, 1 декември 2013 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ

     
                                                       
Необходими продукти:
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена чаша топла вода
1 пакетче суха мая
1 чаена лъжичка сол
100гр. слънчогледови семки
3 супени лъжици зехтин
1 жълтък
приблизително 3 чаени чаши пресято бяло брашно
Начин на приготвяне:
В дълбока купа слагате  малко от брашното маята, топлата вода и солта. Забърквате рядка каша в която добавяте останалото брашно, зехтина и половината от слънчогледовите семки. Замесвате меко тесто, което поставяте в тавичка намазана с олио. Отгоре намазвате с жълтък , а върху него посипвате останалите слънчогледови семи. Печете хляба първоначално на 200 градуса, след това намаляте фурната на 180 градуса, около 30-40 минути. На трапезата към домащният хляб може да добавите разядки от сорта на кьопоолу, хумус или гуакамоле.







Няма коментари:

Публикуване на коментар