С храната, която поднасям на масата, дарявам трошица от живота си, късче от сърцето си и парченце от душата си.
неделя, 1 декември 2013 г.
ДОМАШЕН ХЛЯБ СЪС СЛЪНЧОГЛЕДОВИ СЕМКИ
Необходими продукти:
1 чаена чаша кисело мляко
1/2 чаена чаша топла вода
1 пакетче суха мая
1 чаена лъжичка сол
100гр. слънчогледови семки
3 супени лъжици зехтин
1 жълтък
приблизително 3 чаени чаши пресято бяло брашно
Начин на приготвяне:
В дълбока купа слагате малко от брашното маята, топлата вода и солта. Забърквате рядка каша в която добавяте останалото брашно, зехтина и половината от слънчогледовите семки. Замесвате меко тесто, което поставяте в тавичка намазана с олио. Отгоре намазвате с жълтък , а върху него посипвате останалите слънчогледови семи. Печете хляба първоначално на 200 градуса, след това намаляте фурната на 180 градуса, около 30-40 минути. На трапезата към домащният хляб може да добавите разядки от сорта на кьопоолу, хумус или гуакамоле.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар