сряда, 4 декември 2013 г.

ПИЦА С ТИКВИЧКИ


                                                                                                                
Моя колежка веднъж сподели, колко вкусна пица с тиквички й е направил гостенинът й от Италия. Споделям ви моята рецепта за тази чудна пица.
Необходими продукти:
150мл. прясно мляко
около 2 чаени чаши брашно
щипка сол
1/2 пакетче суха мая
2-3 тиквички
2 големи домата
150гр. малотраен салам
50 грама
100 грама сирене (не много солено)
200 грама кашкавал
3 скилидки чесън
копър
Начин на приготвяне:
Като правя пици, предпочитам сама да си приготвям тестото. Разбира се, ако вие желаете, може да си вземете готово тесто от супермаркeта. Разбърквате 1/2 част от брашното с маята, топлото прясно мляко и солта. Добавяте останалото брашно и замесвате меко тсето, което оставяте да втаса за около 40 минути. Докато чакате тестото, си нарязвате тиквичките , които запържвате с малко чесън в намазнен тиган за около 10 минути. След изваждане от огъня поръсвате с копър на вкус. Втасалото тесто разстилате върху намазнена тавичка. Ако предпочитате по -  твърдо тесто, може след като то ви бухне, да го разточите, така се получава тънка пица, която ние в къщи много обичаме. След като сте сложили тестото върху тавата, отгоре нарязвате обелените домати, върху тях слагате нарязаният салам, обезкостените маслини, безсолното сирене, тиквичките, а най- отгоре поръсвате с кашкавал.  Пече се около 40 минути на 200 градуса.
Buon appetito!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар