С храната, която поднасям на масата, дарявам трошица от живота си, късче от сърцето си и парченце от душата си.
сряда, 4 декември 2013 г.
ЗЕЛЕНА САЛАТА С ЕЛДА, ОРЕХИ И АВОКАДО
За първи път реших да приготвя елда преди месец. Потърсих в Интернет идеи как да сготвя тази непозната вкусово за мен храна и не открих нищо интересно. Затова, по мое усмотрение реших сварена елда да запържа леко в тиган с нарязан домат. Е, не беше вкусно, но не се отказах да експериметирам. Миналата седмица имах гости (не бяха от Русия) и ми хрумна да приготвя отново гречка, но този път бях доволна от резултата. Споделям рецептата с Вас за зелена салата с елда, орехи и авокадо.
Необходими продукти:
1 авокадо
2 марули
150 грама орехи
1 кафена чаша елда
сол
лимон
зехтин
Начин на приготвяне:
Сварявате елдата в подсолена вода за 15 минути. Накисвате марулята за 30 минути или един час в студена вода, за да избегнете досадните нитрати. Нарязвате (може да накъсате с ръце листата) измитите марулки, начупвате орехите, обелвате и нарязвате авокадото. След като изстине, еладта я посипвате върху марулята, добавяте орехите и авокадото. Овкусявате по ваше желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар