неделя, 23 февруари 2014 г.

КЮФТЕНЦА В ДОМАТЕН СОС


Животът е низ от възходи и падения, огорчения и благополучия. Трябва да се научим да ценим както щастливите мигове, така и катаклизмите, защото те постоянно ни градят като личности.
Убеждавам се, че колкото по- трудно е дадено премеждие, толкова насладата след успеха е по- голяма. Усещам сила, спокойствие и надежда да обгръщат душата ми. Триумфът ми е кратък, защото живота не спира с този миг, а продължава, а с него продължават и останалите изпитания.
В кулинарията нещата са по- различни, победите се постигат твърде лесно. Каквато и храна да приготвя с любов и желание, тя е много вкусна. Такъв пример са лесно приготвените кюфтенца в доматен сос.
Необходими продукти за 2 порции:
300 грама кайма смес
1 яйце
сол
магданоз
черен пипер
1 филия хляб
2 глави кромид лук (лятото може да ги замените с връзка пресен лук)
1 бр. пащърнак или 1бр. морков
250мл. домати от консерва (когато настъпи сезона на доматите, ще са ви необходими 500 грама)
3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
В купа си замесвате каймата с 1 глава лук, подправките, яйцето и филийката хляб, която предварително сте накиснали във вода. Оставяте получената смес да си почива за час - два.
В тенджера загрявате мазнината и запържвате ситно нарязани 1 глава лук и пащърнака (или морокова). Когато леко омекнат зеленчуците, добавяте доматеното пюре, ако е необходимо посолявате допълнително. След като заври соса в тенджерата, от каймата правите малки кюфтенца, които поставяте в соса.
Ястието се вари 15-20 минути на бавен огън.









Няма коментари:

Публикуване на коментар