понеделник, 3 февруари 2014 г.

ГЪБИ С БУЛГУР НА ФУРНА


Булгурът е пълнозърнеста пшеница, която е измита, бланширана, след това изсушена и пакетирана. Може да го купите от магазина начупен или цял. Обработен по този начин, той има дълъг срок на годност, като същевременно запазва и хранителните си стойности, без да се губят важните вещества и протеини.
Споделям с Вас рецептата за гъби на фурна с булгур.
Необходими продукти:
100 грама булгур
200 грама гъби печурки
1 глава кромид лук
1 голям морков
зехтин
сол
магданоз
червен пипер
вода
Начин на приготвяне:
Нарязвате кромидият лук и  морковите на ситно, и ги запържвате със зехтин в тавичка, докато омекнат. Измивате, нарязвате гъбите и ги поставяте върху "сплотените" зеленчуци. Добавяте солта, магданоза и червеният пипер. Измивате булгура и го изсипвате в тавата, добавяте  и топла вода (съотношение 1:3). Поставяте ястието да се пече във фурната на 200 градуса за 30 минути. 









Няма коментари:

Публикуване на коментар