понеделник, 3 март 2014 г.

НАДЕНЧИКИ В ЗЕЛЕНЧУКОВО КАНАПЕ



За една прилежна домакиня, която иска всеки ден да приготвя вкусна храна на семейството си въпросът : "Какво щя ядем тази вечер" е досадно ежедневие. В къщи се опитвам да удовлетворя кулинарните желания само на мъжа ми. Признавам си, не ми е лесно, защото храната трябва да отговаря на следните условия:
1.Тя трябва да е разнообразна -  рядко се случва едно ястие да се консумира два дни последователно.
2.Задължително, поне през два дни месото трябва да присъства в менюто.
Един ден, следваше по план да напрявя вечеря с някаква мръвка. Решихме да вземем наденички, които да сготвим със зеленчуци в гювече. Ястието се приготвя много бързо, но същевеременно е и много вкусно. Споделям рецептата с Вас:
Необходими продукти за 4 порции:
400 грама сурова наденица
2 тиквички
1 бр. пащърнак
1 глава кромид лук
2 зелени чушки
400 грама доматено пюре
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Измивате, почиставате и нарязвате зеленчуците на едро. Наденицата нарязвате на големи парченца. В глинен съд поставяте за канапе зеленчуците, които овкусявате със сол, а върху тях поставяте безразборно мръвката. Заливате продуктите със зехтин и 50 мл. вода. Поставяте съда във фурна (аз понеже имам печка на дърва, използвам смело нейната топлина и уют) на 200 градуса. След 20 минути изсипвате и доматеното пюре. Печете още 20 минути и ястието е готово.







Няма коментари:

Публикуване на коментар