неделя, 20 юли 2014 г.

ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ



Лятото пое тежка въздишка, намръщи се и зарида дълго. Изведнъж небето посиня от яд, облаците се събраха в двубой и дъждът се изсипа наведнъж, като за последно.
В един такъв следобед реших да приготвя за вечеря пълнени тиквички, нищо че половинката ми каза : "бля"- аз бях сигурна, че ще му харесат. Споделям рецептата с Вас:
Необходими продукти:
1кг. тиквички
150гр. сирене
100гр. кашкавал
2 яйца
стрък зелен лук
чесън
копър
сол
олио
Начин на приготвяне:
Измивате, обелвате и разрязвате тиквичките надлъжно наполовина. С малка лъжичка издълбавате сърцевината им. Поставяте тиквичките в тава, намазана с олио.
В тиган запържвате до лек златист цвят сърцевината от тиквичките, зеления лук и чесъна. Махате тигана от огъня. В него добавяте сиренето, яйцата и копъра. Обърквате добре продуктите и с тях пълните самотните тиквички. Отгоре поставяте по резенче кашкавал. Печете на 180 градуса за 30 минути.













Няма коментари:

Публикуване на коментар