четвъртък, 2 януари 2014 г.

СВИНСКО РУЛО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ






Коледа е празник за цялото семейство. Малки и големи, щастливи и нещастни, мъдри и безрасъдни, всички се събираме на Коледната софра. Трапезата ни събира, храната ни прави сити, компанията ни прави щастливи.
В празничното меню на някои семейства присъства и цяло прасенце, нo ние скромно решихме да приготвим парче свинско месо, по наша си рецепта. Споделям я с Вас.
Необходими продукти:
2кг. свинска плешка
100 грама овкусена сланина
150 грама бекон
200гр. гъби
2 глави кромид лук
2 големи моркова
5 скилидки чесън
4 супени лъжици горчица
2 супени лъжици масло
сол, черен пипер, червен пипер на вкус
150мл. вино
50 мл. вода
4 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязвате свинската плешка на две парчета  с дебелина 2см. Овкусявате месото със солта, черния пипер, намазвате развномерно горчицата и зехтина. Може да оставите овкусеното месо в хладилника за 2 часа. Започвате да приготвяте плънката за рулото. Измивате гъбите и  морковите, изчиставате лука, нарязвате зеленчуците, сланината и бекона на по- големи парченца. Взимате отпочиналото месо от хладилника и поставяте развномерно от плънката. Зашивате рулото с игла и конец, отгоре го намазвате с червен пипер. Оставяте рулото за още 2 часа в хладинлика. Преди да започнете да печете ястието, поставяте отгоре му късчета масло и  изсипвате след това виното и водата. Покривате тавата с алуминиево фолио и поставяте във фурната на 250 градуса за 30минути, след това намаляте фурната на 200 градуса. Печете още 1,30 минути и махате фолиото от тавата, за да се запече месото. Поливате няколко пъти месото от получения сос. Сервирате свинското руло със лека, приятна салата.







Няма коментари:

Публикуване на коментар