Споделям с Вас рецептата за телешки език на фурна.
Необходими продукти:
1бр. телешки език - около 700 грама
200 грама доматено пюре
2 супени лъжици горчица
2 глави кромид лук
2 моркова
зехтин
сол
черен пипер
кардамон
мащерка
розмарин
магданоз
50 грама оцет балсамико
Начин на приготвяне:
Измивате добре телешкият език и го поставяте в тенджера. Заливате го с вода докато се покрие. Добавяте оцета, 1 глава нарязан кромид лук, 1 нарязан на едро морков и всички подправки. Варите около 90 минути (ако използвате херметикческа тенджера, времето е 40 минути).
В тиган запържвате в зехтин ситно нарязани лук и моркови, докато омекнат. После добавяте и доматеното пюре. Оставяте сместа да поври за 5 минути.
След като езикът е сварен и още топъл - обелвате кожата му. Нарязвате го на филийки с дебелина около 1 см. и ги подреждате в тавичка намазана със зехтин. Месото намазвате с горчица и заливате със запържените зеленчуци. Най - отгоре поръсвате обилно с магданоз.
Печете във фурна на 200 градуса за 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар